Skip to main content
Varovanje osebnih podatkov

 

1. Kako zbiram vaše podatke?

V splošnem, vaše podatke zbiram, ko se odločite za interakcijo z mano. To lahko vključuje prijavo na izlet ali potovanje preko telefona ali preko emaila, osebno rezrevacijo aranžmaja ali prijavo za prejemanje mojih E-novičk. Preučujem pa tudi, kako stranke uporabljajo mojo spletno stran, da lahko ponudimo najboljše možne rešitve.

Podatke zbiramo na sledeče načine:

 • ob uporabi strani www.ar-tur.si;
 • ob prijavi na katerikoli dogodek, nagradno igro ali tekmovanje, ki ga vodm ali organiziram;
 • ob prejemu transakcijskih obrazcev, prošenj za zaposlitev ali druge namene;
 • ob nakupu oziroma rezervaciji aranžmajev ali darilnih kuponov (transakcijski podatki ob nakupu ali rezervaciji preko emaila ali telefona).

2. Vrste podatkov, ki jih zbiram.

Podatki, ki jih dobimo neposredno od vas.

Zbiram samo podatke, ki so potrebni za nemoteno poslovanje, zagotavljanje storitev, ki ste jih zahtevali in obveščanje o najnovejših in zanimivih novicah iz AR TUR-ja. To so:

 • naziv;
 • ime in priimek;
 • email naslov;
 • datum rojstva;
 • kontaktna telefonska številka;
 • podatki o aranžmaju / nakupu;
 • podatki o plačilu;
 • naslov za dostavo dokumentov;
 • avtomatično dodeljen IP naslov*
 • podatki iz piškotkov**.

*Ob obisku moje spletne strani lahko zbiram avtomatično dodeljene IP naslove. IP naslov je edinstvena številka, ki omogoča vašemu računalniku, skupini računalnikov ali drugi v internet povezani napravi (na primer mobilnemu telefonu ali tablici) brskanje po internetu. Zbiram lahko tudi datum in čas vašega obiska, strani, ki ste jih obiskali, referenčne spletne strani (če so na voljo) in različice vašega spletnega brsklanika.

** Za več informacij o piškotkih in kako jih uporabljam prosimo preberite poglavje o piškotkih.

Podatki, ki jih pridobim neodvisno od vas.

Družbena omrežja
Glede na vaše nastavitve ali pravilnike o zasebnosti družbenih omrežij in storitev pošiljanja sporočil kot naprimer Facebook, YouTube ali Pinterest, mi lahko dovolite dostop do informacij iz teh računov ali storitev.

3. Zakaj zbiram osebne podatke in kako jih uporabljam?

Podatke o vas uporabljam na več načinov, tako, da zagotavljamo storitve, ki si jih želite, vam nudimo osebno izkušnjo in vas obveščamo o posebnih dogodkih ali zanimivih novicah. Podatke, ki jih imam, lahko uporabim tudi za stik z vami kadar potrebujem dodatne informacije v zvezi z obdelavo rezervacij ali reklamacij.

Za opravljanje dejavnosti in za zagotavljanje storitev ali sklenitev pogodbe z vami:

 • ob rezervaciji storitev - vaše osebne podatke lahko delim z mojimi poslovnimi partnerji, ki izvajajo storitve prenočitev, prevozov ali zavarovanj;
 • ob procesiranju plačil - AR TUR, Andreja Remic s.p. ne hrani nobenih številk plačilnih kartic po končani transakciji, vaše osebne podatke delim z družbami za obdelavo plačil;
 • ob obdelavi vaših rezervacij, na primer potrditve rezervacij, potrditve dodatnih storitev, obveščanje o spremembah in podobno.

Kjer imam vaše soglasje:

 • Pošiljanje marketinških sporočil preko emaila o novostih, dogodkih, razpisanih programih, akcijah in novih storitvah v AT TUR-ju. Od novic se lahko kadarkoli odjavite s klikom na povezavo v vsakem emailu. Vaše osebne podatke delim z različnimi ponudniki, ki mi omogočajo izvedbo email marketinga. Trenutni ponudnik je Mailchimp.
 • Podatke uporabljam za prikaz oglasov na družbenih omrežjih kot na primer Facebook, Youtube in Instagram, ali za prikaz oglasov na drugih spletnih straneh, ki jih uporabljate. Kanali za spletno oglaševanje, ki jih uporabljam so: digitalni prikazi oglasov, video na zahtevo, iskalna omrežja in plačljivi prikazi na družbenih omrežjih. Vsi ti kanali so na straneh ali platformah tretjih oseb.
 • Marketinška sporočila poslana preko emaila lahko prilagajam glede na vaš okus, glede na vaša zanimanja, ki ste jih izkazali ali glede na lokacijo.

Kjer imam utemeljen razlog (legitimni interes):

 • Odgovarjanje na vprašanja strank, ki jih postavite na spletu, preko družabnih omrežij ali preko telefona.
 • Pošiljanje vabil za povratne informacije o kvaliteti mojih storitev v obliki emaila ali anketnih vprašalnikov. Te podatke uporabljam za izboljšanje kakovosti opravljenih storitev in za lažje odločanje pri izboru storitev. Za pomoč pri zbiranju teh podatkov uporabljam storitve tretjih oseb.
 • Analiziranje agregiranih podatkov stranke z ostalimi interakcijami strank, ki so bile izvedene z AR TUR-jem zaradi neprenehnega izboljševanja storitev, ki jih ponujam. Za to uporabljamo Google Analytics.
 • Zbiranje anonimnih statističnih podatkov o uporabi moje spletne strani. Z uporabo teh podatkov merimo učinkovitost moje vsebine in način uporabe moje spletne strani in storitve. To mi omogoča, da se učim določati ciljne strani za moje oglaševanje, tako da so oglasi čim bolj relavantni za vas. Za to uporabljam Google Analytics.

4. Posredovanje vaših osebnih podatkov

Za upravljanje in zagotavljanje odnosov s strankami (CRM), email marketinška sporočila, spletno oglaševanje, analitiko in izvajanje rezervacij ter zavarovanj, uporabljam platforme tretjih oseb. Za zagotavljanje teh storitev, bodo vaši osebni podatki posredovani ponudnikom teh storitev, kadar bo to seveda potrebno.

Tretje osebe, katerih storitve uporabljam, bom preverila, da zagotovim zadostna jamstva glede zaupnosti in varnosti vaših osebnih podatkov. Z njimi bom imela pisne pogodbe, ki bodo zagotavljale skladnost z mojimi in mednarodnimi standardi varovanja osebnih podatkov in omejitvami prenosa le teh.

5. Kako se lahko odjavim od marketinških sporočil?

Če se na katerikoli točki odločite, da od mene ne želite več prejemati marketinških sporočil, obstaja več načinov odjave.

 • Od novic se lahko kadarkoli odjavite s klikom na povezavo v vsakem marketinškem emailu. Prosimo upoštevajte, da lahko še naprej kratkoročno prejemate sporočila, ki so že na poti do vas, medtem, ko se vaša zahteva po odjavi procesira.
 • Kot alternativo lahko uporabite moj email info(at)ar-tur.si.

6. Koliko časa hranim vaše osebne podatke?

Vaše osebne podatke hranim v skladu s politiko hranjenje osebnih podatkov v podjetju. Osebni podatki se hranijo samo toliko časa, kolikor je potrebno.

7. Zaupnost in varnost osebnih podatkov

Zavezana sem k varovanju osebnih podatkov, ki  mi jih posredujete, zato bom sprejela vse preventivne ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov pred izgubo, zlorabo ali spremembo. Vaših osebnih podatkov ne prodajam za noben namen.

8. Kako dostopati do vaših osebnih podatkov in druge pravice

V zvezi z vašimi osebnimi podatki, ki jih imam, imate naslednje pravice:

 • Dostop do osebnih podatkov

Na vašo zahtevo bom potrdila ali obdelujem vaše osebne podatke in če je temu tako, boste prejeli eno brezplačno kopijo podatkov skupaj z morebitnimi podrobnostmi. Za dodatne kopije, ki jih boste zahtevali, lahko zaračunam razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov.

 • Pravica do popravka vaših podatkov

V kolikor so vaši podatki, ki jih imam, netočni in nepopolni, imate pravico, da zahtevate popravek ali dopolnitev. V kolikor so vaši podatki v skupni rabi z drugimi, jim bom sporočila vaše spremembe, kadar bo le-to mogoče. Na vašo željo in če je to mogoče in zakonito vam bom povedala, s kom delim podatke, da jih lahko kontaktirate direktno.

 • Vaša pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu

Seznanjen sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovim v pisni obliki na upravljavca, in sicer na e-naslov info(at)ar-tur.si. Seznanjen sem, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati. Seznanjen sem, da mora upravljavec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.