Najnovejšim programom in razpisom lahko sledite tudi na moji Facebook strani.

Razpisani programi

Poljska

Program potovanja: trodnevni
Datum potovanja: 16. - 18. junij 2023
Cena potovanja: 268,00 (min. 40 oseb)

RAZPRODANO

Program potovanja

1. dan:  Odhod avtobusa iz Cerkelj ob polnoči izpred AMD, iz AP pri Mercatorju v Kranju na Primskovem pa ob 00.30. Do Poljske se bomo peljali mimo Maribora, Dunaja, Brna in Ostrave. Na poti bodo postanki za okrepčilo s priboljški iz naše popotne torbe. V dopoldanskih urah bomo prispeli v poljsko mesto Oświęcim. V mestu si bomo ogledali spominski center – taborišče smrti Auschwitz. Popoldne se bomo odpeljali do kraja Wadowice. Tam je bil rojen papež Janez Pavel II. Podrobno se bomo seznanili z njegovim življenjem in si (če bo vstop mogoč) ogledali njegovo rojstno hišo. Proti večeru se bomo namestili v hotelu, povečerjali in prenočili.

2. dan: Po zajtrku si bomo ogledali rudnik soli Wieliczka. Po številnih stopnicah se bomo spustili v notranjost rudnika in občudovali hodnike, dvorane, cerkev, figure legendarnih in pomembnih zgodovinskih oseb, ki so izklesane iz solnih blokov. V rudniku imajo številne sobane in dvorane, s skupno površino okrog 5 km2. Rudnik soli deluje od leta 1251 dalje. Ogled bomo zaključili z dvigom na plano s pravim rudarskim dvigalom… Po ogledu rudnika bo prosto za okrepčilo, nakupe spominkov in oddih. Popoldne bomo obiskali mesto Krakow. Mesto je pod UNESCO-vo zaščito in ima čudovit Glavni trg z Marijino cerkvijo. Z ogledi bomo začeli na griču Wavel - pred kraljevo palačo, nato se bomo spustili še do središča mesta do pokrite tržnice Suknenice. Z ogledi bomo zaključili na Glavnem trgu, kjer bo na voljo prosti čas za nakup spominkov.  Zvečer povratek v hotel. Večerja in prenočevanje.

3. dan:  Po zajtrku  bomo krenili proti domu. Na poti se bomo zaustavili v znanem športnem središču pod Tatrami - v Zakopanah. Če bo vreme lepo, se lahko odpravimo na bližnjo goro z imenom Gubalowka - od tam je lep razgled na mesto in gorovje Tatre. Zaustavili se bomo tudi ob smučarski skakalnici. Zakopane in območje južne Poljske so poznani po  svoji leseni arhitekturi… V mestu in v okolici se nam na ogled ponujajo lesene hiše in cerkvice. Poleg arhitekture slovijo Zakopane tudi po odlični hrani, zato bo na voljo zadosti časa, da preizkusite kakšno tradicionalno poljsko jed…  Pot domov bomo nadaljevali skozi kraj Chocholow, kjer so ob cesti nanizane zanimive lesene hišice. Zaustavili se bomo za kratek sprehod skozi vas, kjer bomo lahko v fotografski aparat ujeli njihove zanimive podobe… Sledila bo še vožnja mimo Trenčina, Bratislave in Gradca. Na poti bo okrepčilo iz popotne torbe. Domov bomo prispeli okrog polnoči.

Cena vključuje:

 • avtobusni prevoz z vsemi pristojbinami,
 • 2 x polpenzion v hotelu 3*,
 • namestitev v dvoposteljnih sobah,
 • ogled Auschwitza z lokalnim vodnikom,
 • vstopnina v rudnik soli Wieliczka,
 • priboljški iz popotne torbe (zajtrk in opoldanska malica prvi dan, večerna malica zadnji dan),
 • priboljški iz popotne torbe za vse ostale dni (slaščice, voda v plastenkah in vino),
 • vsi zunanji ogledi po programu, turistično vodenje,
 • organizacija in izvedba potovanja.

Možna doplačila za vstopnine:

 • rojstna hiša papeža Janeza Pavla II. cca. 10,00 €
 • vstopnina v muzej Janeza Pavla II. v Wadowicah,
 • vožnja z vzpenjačo na Gubalowko (Zakopane) cca. 7,00 €

Ostala doplačila:

 • 44,00 € enoposteljna soba,
 • 12,95 € odpovedni riziko,
 • 6,40 € na osebo zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (skupinska premija – do dopolnjenega 74. leta starosti).

Za potovanje v tujino so obvezni veljavni osebni dokumenti.
Uradno plačilno sredstvo na Poljskem so poljski zloti.
Po programu veliko ogledov opravimo peš, zato ne pozabite na primerno obutev in oblačila.

Splošni pogoji poslovanja in navodila so sestavni del programa. Licenca za opravljanje dejavnosti organiziranja turističnih aranžmajev št. 1742, izdana s strani GZS.