Pretekli programi in izleti

Albanija

Program potovanja: petdnevni
Datum potovanja: 27. april - 01. maj 2017

Popusti za zgodnje plačilo:

 • 10% popusta za plačilo potovanja v celoti do 28. februarja 2017,
 • 5% popusta za vplačilo akontacije v višini 30% do 28. februarja 2017

Možno je obročno plačilo potovanja.

1. dan,  četrtek, 27. 04. 2017: CERKLJE – PETROVAC NA MORU
Odhodi avtobusa: 03.00 Cerklje na Gorenjskem, 03.30 Kranj.
Peljali se bomo mimo Vinice, Zadra in Šibenika. Na poti bodo postanki za osvežitev in malico. V dopoldanskih urah se bomo zaustavili v Trogiru. Med sprehodom po mestu si bomo ogledali njegove glavne znamenitosti in si oddahnili ob kavici. Pot bomo nadaljevali mimo Splita in Ploč do Neuma, kjer se bomo okrepčali s kosilom. V popoldanskih urah bomo nadaljevali pot mimo Dubrovnika, Hercegnovega in Budve do Petrovca na moru (Črna gora). Namestili se bomo v hotelu, povečerjali in prenočili.

2. dan, petek, 28. 04. 2017:  PETROVAC NA MORU – SHKODER – TIRANA - DRAČ
Po zajtrku se bomo odpeljali po lepi razgledni poti ob črnogorski rivieri. V kraju Sukobin bomo prestopili mejo z Albanijo. Po krajši vožnji bomo prečkali reko Bojano. Med panoramsko vožnjo si bomo ogledali mesto Shkoder, se seznanili z mestnimi legendami in zgodovino… Nato bomo nadaljevali pot proti Tirani, ki je glavno mesto Albaniije od leta 1920 dalje.  Na panoramski vožnji si bomo ogledali glavne znamenitosti mesta: spomenik Skenderbegu in njegov trg, urni stolp, mošejo, univerzo, vladne stavbe… Sredi dneva nas v Tirani čaka kosilo, nato pa še razgledna terasa s kavico.  V popoldanskih urah bomo prispeli do Drača. Sprehodili se bomo do starega dela mesta, si ogledali ostanke starega mestnega obzidja, osrednji mestni trg in si vzeli nekaj prostega časa za osvežitev… Zvečer se bomo namestili v hotelu v okolici mesta, povečerjali in prenočili.

3. dan, sobota, 29. 04. 2017: DRAČ – APOLLONIA – BERAT - DRAČ
Po zajtrku se bomo odpravili do Apolonije, antičnega mesta, ki so ga ustanovili korintski Grki v 6. stoletju. Mesto je bilo veliko kulturno in umetniško središče, v njem je delovala slavna filozofska šola. V Apoloniji se je šolal tudi - takrat še bodoči - rimski cesar Avgust in prav v tem mestu je izvedel, da so Cezarja v Rimu umorili... Ogledali si bomo arheološke ostanke… V popoldanskih urah bomo nadaljevali z vožnjo do Berata – albanskega mesta, ki je vpisano na UNESCO-vo listo. Mestu pravijo tudi mesto »tisočih oken« ali »kamnito mesto«. Sprehodili se bomo po mestu in si oddahnili ob kavici.  V popoldanskih urah bomo obiskali enega izmed vinarjev v okolici. Okušali bomo 3 vzorce vin. Po končani degustaciji bo na voljo krajši prosti čas za nakup vin.  Vrnili se bomo v hotel in povečerjali. Gostitelji nam bodo ob večerji pripravili zanimiv folklorni program. Nočitev.

4. dan, nedelja, 30. 04. 2017:  DRAČ - KRUJE - NEUM
Po zajtrku se odpeljali do kraja Kruje. Sprehodili se bomo do trdnjave in si ogledali muzej. V kraju Kruje je bil rojen albanski heroj Skenderbeg. Po končanem ogledu bo na voljo prosti čas za nakupe na čaršiji. Tu imamo tudi kosilo. Po kosilu se bomo odpeljali do Shkodra in nato ob črnogorski obali do Neuma. V Neumu se bomo namestili, povečerjali in po želji zaplesali, saj bo naše večerno druženje razgibal muzikant. Prenočevanje.

5. dan, ponedeljek, 01. 05. 2017:  NEUM – ETNO VAS DALMATI – CERKLJE
Po zajtrku se bomo odpeljali proti domu. Ker je pot precej dolga, jo bomo popestrili z zanimivimi ogledi. Zaustavili se bomo v Pakovem selu. Domačini nas bodo na zelo zabaven način popeljali skozi etnološke in arhitektonske značilnosti celinske Dalmacije. Med ogledom Etno vasi bomo okušali tudi dalmatinski pršut in vino. Po ogledu nas tam čaka odlično kosilo in glasbenika, ki bosta poskrbela za dobro voljo. Pot domov nas bo vodila mimo Zadra in Vinice. Prihod domov je predviden v poznejših večernih urah.

V ceno potovanja je vključeno:

 • avtobusni prevoz z vsemi pristojbinami,
 • hoteli 3*,
 • 4x polpenzion v hotelu,
 • namestitev v dvoposteljnih sobah,
 • zunanji ogledi po programu, vstopnine (Kruje in Apollonia),
 • 4x kosilo (Neum, Tirana, Berat, Kruje),
 • folklorni program v hotelu,
 • degustacija vin,
 • malica na poti (prvi dan),
 • voda in cviček na poti,
 • animacijski program v Etnolandu Dalmati (z vključeno degustacijo in kosilom ob glasbi),
 • turistično vodenje,
 • organizacija in izvedba potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba 96,00€,
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (8,91 € skupinska premija, 12,73 € individualna premija),
 • odpovedni riziko 14,00€ na osebo (odpovedni riziko je mogoče uveljavljati v primeru odpovedi potovanja zaradi bolezni ali smrti v ožjem družinskem krogu).

Za potovanje v Albanijo je obvezen veljaven osebni dokument – zadostuje osebna izkaznica.