Pretekli programi in izleti

Švica

Program potovanja: štiridnevni program
Datum izleta: 02. september - 05. september 2021

Program potovanja

1. dan: Odhod avtobusa izpred AMD v Cerkljah ob 00.00 zjutraj, iz Kranja ob 00.20 (morebitni ostali kraji po dogovoru). Potovali bomo v smeri proti Fernetičem in nato dalje mimo Benetk, Padove, Verone in Brescie do mesta Tirano. Na poti bodo postanki za osvežitev in okrepčila iz popotne torbe. V zgodnjih dopoldanskih urah se bomo vkrcali na vlak z imenom Bernina express. Vozili se bomo na odseku proge med italijanskim Tiranom in švicarskim St. Moritzem. Med vožnjo bomo občudovali lepo okolico in visoke gore. Od gradbenih dosežkov pa bo zagotovo zanimiv spiralni viadukt, številni predori, mostovi in železniške postaje na poti. Najvišjo točko bomo dosegli na postaji Ospizio Bernina, ki je kar na 2253 metrih nadmorske višine. V zgodnjih popoldanskih urah bomo z vožnjo zaključili v St. Moritzu. Sprehodili se bomo po zanimivem mondenem turističnem središču in si privoščili krajši prosti čas. V popoldanskih urah se bomo odpeljali do hotela. Sledi namestitev v njem, večerja in prenočevanje.

2. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali do mesta Luzern. Mesto ima prekrasno lego ob jezeru Vierwaldstatt, obdano je z mogočnimi gorami, najbolj poznan je Pilatus. Mestu pravijo tudi »Švica v malem«. Sprehodili se bomo do pokritega srednjeveškega mostu, spomenika umirajočemu levu, katedrale, stare mestne hiše, Vinskega trga… Popoldne bomo obiskali Zürich in si ogledali glavne mestne znamenitosti: sprehodili se bomo po Bahnhofstrasse do Münsterhofa, Grossmünstra in cerkve svetega Petra, ki slovi po uri z največjo številčnico v Evropi… V obeh mestih bo na voljo tudi prosti čas za oddih ob kavi in nakupe spominkov. Zvečer se bomo vrnili v hotel, povečerjali in prenočili.

3. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali do Ženevskega jezera. Med panoramsko vožnjo si bomo ogledovali jezero in njegovo okolico. Že od daleč bomo opazili jezersko fontano, ki velja za eno največjih na svetu, predstavlja pa tudi eno izmed znamenitosti mesta Ženeva. V njem se bomo zaustavili za ogled glavnih znamenitosti. Sprehodili se bomo do katedrale sv. Petra, spomenika reformacije, mestne hiše… Ob jezerskih obalah bomo nadaljevali našo pot mimo Lozane, ki velja za univerzitetno mesto. V mestu je bil leta 1894 osnovan Mednarodni olimpijski komite, zato ne čudi, da ima mesto tudi Olimpijski muzej in park. Naš naslednji postanek bo v glavnem mestu Švice, v Bernu. Ogledali si bomo mestne znamenitosti: mestno hišo, katedralo sv. Vincenta, urni stolp, parlament na trgu Bundesplatz in Bärengraben… Med ogledi bo na voljo prosti čas za oddih in osvežitev. Zvečer se bomo vrnili v hotel, povečerjali in prenočili.

4. dan: Po zajtrku bomo zapustili hotel in se odpravili do mogočnih Renskih slapov, ki so največji v Evropi. Mogočnih 600 kubičnih litrov vode se lahko v eni sekundi prelije preko 23 metrov visokega in 150 metrov širokega kamnitega jezu in to že celih 17.000 let… Kdor bo želel, se bo skupaj z nami popeljali do skale med deročo vodo ter se po strmih stopnicah v spremstvu pršenja slapov podal od vrha, kjer vihra švicarska zastava… Pot bomo nadaljevali do kraja Stein am Rhein – tu se nam zazdi, kot da se je čas ustavil v srednjem veku. Za lepo obnovljenim obzidjem se skriva prekrasno mestno jedro s poslikavami na fasadah starih hiš, ki nam pripovedujejo o starih običajih in legendah. V popoldanskih urah bomo krenili na pot proti domu, kamor bomo prispeli v poznih nočnih urah.

V ceno je vključeno:

 • avtobusni prevoz z vsemi stroški in taksami,
 • 3x polpenzion v hotelu 3*,
 • namestitev v dvoposteljnih sobah,
 • zajtrk prvi dan našega potovanja,
 • vsakodnevne malice in priboljški iz avtobusne popotne torbe,
 • voda in cviček,
 • zunanji ogledi po programu,
 • rezervacija sedežev in vozovnica za vlak Bernina express,
 • vstopnina v grad Laufen za ogled Renskih slapov,
 • turistično vodenje,
 • organizacija in izvedba potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba 111,00 €,
 • odpovedni riziko 23,25 €,
 • ladjica na Renskih slapovih 19,00 €
 • 8,91 € na osebo, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (do dopolnjenega 74. leta starosti)
 • 17,82 € na osebo, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (za osebe nad 75 let starosti)

Popusti za zgodnja plačila veljajo ob rezervaciji in plačilu aranžmaja do konec maja 2021.
Popuste je mogoče uveljavljati na osnovno ceno aranžmaja.

Mogoči popusti so:

 • 10% popusta (46,50 €) za vplačilo celotnega zneska aranžmaja,
 • 5% popusta (23,25 €) za vplačilo 30% akontacije ob rezervaciji.

Prijave sprejemam do zasedbe prostih mest.

Splošni pogoji poslovanja in navodila so sestavni del programa.