Pretekli programi in izleti

Od poleta v vesolje do sprehoda med krošnjami dreves

Program potovanja: enodnevni program
Datum izleta: 29. junij 2020

Program izleta

Odhodi avtobusa:

  • 07.00 iz Kranja (AP pri Mercator centru na Primskovem),
  • 07.20 izpred AMD Cerklje,
  • ostali kraji po dogovoru.

Sledil bo avtobusni prevoz mimo Trojan in Celja do Centra Noordung v Vitanju. Na poti bo postanek za okrepčilo iz avtobusne popotne torbe in prosti čas za kavico. V dopoldanskih urah bomo prispeli v Vitanje do Centra Noordung. Center vesoljskih tehnologij je poimenovan vzdevku Hermana Potočnika, ki je bil raketni inženir, pionir kozmonavtike, vesoljskih poletov in vesoljskih tehnologij. Decembra 1928 je v Berlinu izšla Potočnikova knjiga Problemi vožnje po vesolju, ki velja za eno temeljnih del prve generacije raziskovalcev vesolja. Družina Hermana Potočnika izvira iz Vitanja, zato je tu preživel nekaj otroških let. Center Noordung je sprejel prve obiskovalce septembra 2012. Obisk bo zelo zanimiv. Po ogledu se bomo posladkali še z astronavtskim sladoledom.

V opoldanskih urah se bomo odpeljali do Rogle. Od jeseni 2019 dalje se lahko sprehajamo po poti, ki se vije med krošnjami dreves. Skupna dolžina je 1.000 metrov. Po približno dveh tretjinah poti se povzpnemo na 37 metrov visok razgledni stolp. Podali se bomo na lep sprehod in si ogledovali lepo naravo vse naokrog nas… Na voljo bo zadosti časa, da ne bo potrebno hiteti. Sama pot ima blag naklon in je zato dostopna za vse kategorije sprehajalcev. Sredi popoldneva se bomo zaustavili še za dobro pozno kosilo. V večernih urah se bomo vrnili domov.

V ceno je vključeno:

  • avtobusni prevoz z vsemi pristojbinami,
  • vstopnina in voden ogled v Centru Noordung,
  • priboljški iz popotne torbe (zajtrk, posladki, voda in cviček),
  • vstopnina za Pot med krošnjami,
  • kosilo (juha, glavna jed s prilogo, solata in sladica),
  • turistično vodenje, organizacija in izvedba potovanja.

Zaradi upoštevanja varovalnih ukrepov vzemite s seboj tudi masko – priporočena bo uporaba maske na avtobusu in povsod tam, kjer ne bo mogoče vzdrževati razdalje 1,5m. V času izleta bo v uporabi sistem za turistično vodenje (samostojni sprejemnik in slušalke za vsakega gosta).

Splošni pogoji poslovanja in navodila so sestavni del programa.